Bietjesstamppot met gerookte makreel en augurk.

INGREDIËNTEN:

  • 1,25 kilo kruimige aardappels.
  • zout.
  • peper.
  • 4-5 eetlepels créme fraîche.
  • 500 gram voorgekookte rode bietjes, in blokjes.
  • 100 gram uitgelekte augurken, in plakjes.
  • 1 gerookte makreel, schoongemaakt en in stukken.

BEREIDINGSWIJZE:

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook ze in een ruime pan met een flinke laag koud water en wat zout afgedekt in circa 20 minuten gaar.

Giet de aardappels af en stoom op laag vuur de aardappels in een ½ minuut droog. Voeg de créme fraîche toe en stamp met de stamper tot puree.

Voeg daarna de bietjes en augurken toe en roer dit met een houten lepel flink door elkaar. Proef en voeg naar smaak peper toe. Laat de stamppot op laag vuur goed warm worden. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Verdeel de stamppot over 4 borden en leg de stukken makreel erop.