Stamppot venkel met krieltjes en vis.

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 kilo krieltjes in schil.
  • zout.
  • peper.
  • 1 heel grote venkelknol, in dunne reepjes, venkelveertjes bewaren.
  • 1 eetlepel olijf – of zonnebloemolie.
  • 250 gram kabeljauwfilets, in stukjes.
  • 200 gram gerookte zalm, (1 pakje), in stukjes.
  • circa 100 gram verse roomkaas met kruiden(½ bakje).

BEREIDINGSWIJZE:

Was de krieltjes en kook ze in een pan met een flinke laag koud water en wat zout afgedekt in circa 20 minuten gaar.

Hak de mooiste deel van de venkelveertjes fijn. Verwarm de olie in een ruime hapjespan en roerbak de venkel op middelhoog vuur in circa 10 minuten gaar. Voeg de kabeljauw toe en laat op laag vuur in 3-4 minuten gaar worden. Schep af en toe voorzichtig om. Voeg de gerookte zalm toe en roer de roomkaas door de venkel. Laat de roomkaas op middelhoog vuur smelten.

Giet de krieltjes af en stamp ze met de stamper grof. Schep deze grove puree voorzichtig door de romige venkel. Proef en voeg naar smaak peper toe. Garneer de stamppot met het fijngehakte venkelgroen.