Fenegriek-aardappelsalade.

INGREDIËNTEN:

  • circa 400 gram gekookte, koude aardappelen.
  • 3 theelepels fenegriek, gemalen.
  • 1 fijngesnipperde rode paprika.
  • 6 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden.
  • 2 eetlepels fenegriekkiemen.

VOOR DE DRESSING:

  • scheut yoghurt of kwark.
  • scheut koolzaad en / of olijfolie.
  • 1 teen knoflook, uitgeperst.
  • 1 theelepel kruiden.
  • gemalen zwarte peper.
  • zout.
  • ½ theelepel kurkuma.
  • scheut appelazijn of citroensap.
  • 4 takjes verse peterselie of bakje tuinkers.

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de aardappelen in kleine blokjes en meng alle ingrediënten erdoor (m.u.v. de gemalen fenegriek en kiemen). Proef even of het zout en zuur genoeg is. Een koude aardappelsalade smaakt vaak wat weeig als ze niet zuur genoeg is. Op het laatst de gemalen fenegriek erdoor mengen en garnerenmet fenegriekkiemen en peterselie / tuinkers.